Vouvray  Vin Du Val De Loire 0,75 vol.11,5% View larger
Powiązane produkty
  • Primitivo Di Manduria San Marzano 0,75 vol.14%
  • Piccini Memoro Rosso 0,75 vol.14%
  • Piccini Memoro Bianco 0,75 vol.14%
  • Tuttosole Syrah 2008 0,75 vol.14%
  • Valpolicella  Antonio Roncolato 2013 0,75 vol.13%
  • Litorale 2006 Vermentino Cecchi 0,75 vol.12,5%
  • Mandorolo 2014 Montellori Toscana Bianco 0,75 vol.12,5%
  • Goose Bump Velvety Red Sicilia 0,75 vol.13%
  • Amendola 36 Negroamaro Del Salento 0,75 vol.12,5%
  • Caparzo Sangiovese Toscana 0,75 vol.13,5%
  • Caparzo Chardonnay Toscana 0,75 vol.12,5%
  • Gran Maestro Appasimento  0,75 vol.14,5%
  • Soraie Appassimiento Veneto 0,75 vol.14%
  • Carianum Garganega Brunelli 0,75 vol.13%
  • Valpolicella Classico Superiore  Campo Praesel 0,75 vol.13%
  • Primitivo Di Puglia 2015 0,75 vol.14%
  • San Nicolo Pinot Grigio Delle Venezie 0,75 vol.12%
  • Caleo Negroamaro Salento 0,75 vol.12%
  • Trebbiano d'Abruzzo 0,75vol.11,5%
  • Pasqua Montepulciano d'Abruzzo 2015 0,75 vol.13%
  • Lagrein Rosato Mezzacorona 0,75 vol.12,5%
  • Moscato Giallo Mezzacorona 0,75 vol.10,5%
  • Mamma Piccini Rosso Toscana 0,75 vol.13%
  • Bianco Di Toscana Mamma Piccini 0,75 vol.12,5%
  • Botter Cabernet 0,75 vol.12%
  • Botter Merlot 0,75 vol.12%
  • Gardelli Bianco 0,75 vol.11%
  • Gardelli Rosso 0,75 vol.11%
  • Stemmari Moscato 2015 0,75 vol.8,5%
  • Marfi Chardonnay Di Puglia 0,75 vol.12%

Vouvray Vin Du Val De Loire 0,75 vol.11,5%

3149070005991

Stan: Nowy

Dostępność: (1 sztuka dostępna ) Uwaga - ostatnie sztuki

Opis produktu

Opinie

Vouvray Du Val Dolina Loary Albert Besombes

Wino ma złoty kolor z odcieniem zieleni i świeży zapach z elementami dojrzałych owoców białych.  Wino ma charakterystyczną ostrość typową dla win z Loary z winogron Chenin Blanc. W smaku są jabłka i gruszki. Wino ma dobrze wyważony kwas i długie wykończenie.  
Vouvray jest jedną z wschodnich nazw, a zatem ma potencjał do produkcji eleganckich win z świeżym kwasem, co oznacza, że ​​kwas ten wystarcza do zrównoważenia nawet półsuchych i słodkich win w dobry sposób.
Winogrona pochodzą od 20-45 lat winorośli uprawianych głównie na błotnistej i wapiennej glebie. Są zbierane pod koniec września każdego roku. Następnie delikatnie dociska się, a następnie fermentuje w zbiorniku ze stali o temperaturze (17-18 stopni) przez 1 miesiąc.

Nikt nie napisał opinii.

Napisz swoją opinię

0,00 zł